Ugrás a tartalomra

Köszönet a pedagógusoknak

2024. június 06. csütörtök
Pedagógusnap alkalmából köszöntötték a tanárokat és az óvónőket
Köszönet a pedagógusoknak

„A gyermekek olyanok, mint a virágok. Az egyiket sokat kell öntözni, a másikat csak ritkán szabad. Az egyik a sok napot kedveli, a másik árnyékos helyen is virágzik. Vannak könnyen alkalmazkodók és érzékenyebbek. Ha mindegyikkel ugyanúgy bánok, az egyik kivirul, a másik elszárad…” – üdvözölte Karsay Ferenc „a budafok-tétényi virágok kertészeit”, a pedagógusokat a Németország első óvodáját megnyitó Friedrich Fröbel pedagógus szavait idézve.

A Klauzál Házban rendezett délelőtti ünnepségen a polgármester megköszönte az óvónők, tanítók és tanárok lelkiismeretes, magas fokon végzett tevékenységét, majd arról is beszélt, hogy mivel közel negyven éve ő is tanít, tudja, hogy egy pedagógus látható munkája mögött mennyi, mások számára láthatatlan és elengedhetetlen teendő van. Kiemelte, hogy ez a hivatás olyan terheket rak a pedagógusok vállára, amelyeket nem lehet letenni az otthonok ajtajában, és a feladatok mennyiségénél csak a felelősség nagyobb.
– Önkormányzati vezetőként egyik legfontosabb célom, hogy Budafok-Tétényben jó legyen lenni gyereknek és pedagógusnak is. Köszönöm, hogy önök is segítenek ebben. Azt, hogy kerületünk bővelkedik kiváló, példamutató pedagógusokban, nemcsak a gyerekektől és szülőktől érkező visszaigazolások mutatják, hanem elismerések és díjak is jelzik – fejezte be beszédét Karsay Ferenc, majd gratulált a Budapest Főváros Önkormányzata által Bárczy István-díjjal kitüntetett pedagógusoknak, a Csemetekert és a Szivárvány tagóvoda vezetőinek, Horváth-Medla Anikónak és Höltzl Antalnénak.
A vendéglátással záródó pedagógusünnepen a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes (Ambrus Szabolcs és Vass István – trombita, Kolozsvári Erik – harsona, Debreceni Ádám – kürt és Kovács Zalán – tuba) adott koncertet, amelyen az elhangzott művek kapcsán a zenekar vezetője, Kovács Zalán László szórakoztatta a közönséget. A kerületünkben élő tubaművész az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatójaként kiemelkedő nevelő-oktató munkája elismeréséül állami kitüntetésben, Apáczai Csere János-díjban részesült Pedagógusnap alkalmából.

Tamás Angéla